Nu kan du fakturera kunden den summa som du valt att ta för trycksaken. Kunden betalar till dig och du har därmed gjort en förtjänst på mellanskillnaden mellan den summa som betalas till dig och det som går till det tryckeri som har gjort jobbet.  

I princip innebär detta att du fakturerar för ett arbete som du inte utfört, även om det kanske är lite felaktigt förklarat. För det jobb du utfört är att du marknadsfört produkterna, eventuellt haft kontakt med kunden via mail eller telefon och därmed hjälpt till rätt köpbeslut.  

Ännu ett steg – Jobba via affiliate 

Vill du undvika kundkontakt, returer och fakturering men ändå tjäna pengar på trycksaker? I så fall kan affiliate vara ett alternativ. Även i detta fall är hemsidan grunden. Via hemsidan marknadsför du olika trycksaker, tröjor, muggar och visitkort. Du skriver om dessa produkter och har sedan en länk till ett tryckeri som erbjuder dessa produkter.  

tryckeriNu kommer besökare på hemsidan att klicka på länken, komma till hemsidan till detta tryckeri varpå ett köp sker. Via cookies är trafiken spårbar och man kan därmed bevisa att köpet kom via din sida. Tack vare att du refererat trafik till tryckeriet betalar de exempelvis 10 % på köpbeloppet. På detta sätt jobbar du enbart med marknadsföring  – men tjänar pengar på trycksakerna.