Vad som ingår i ett abonnemang för hemstädning beror på vad du kommer överens om med städfirman. Förutom att bestämma hur ofta du behöver ha städat kan du nämligen göra anpassningar för just ditt hem. Bortsett från det brukar städfirmorna ha listor med vad som ingår i deras städning, som en standard att utgå från. Det kan skilja sig lite åt mellan olika firmor, men de flesta erbjuder en grundstädning som är i stort sett likadan.

Städning i badrummet

I badrummet rengörs väggar och de hyllor och andra ytor som är fria. Lampor och ventiler blir dammade. Speglar och kranar putsas, och karmar, dörrar och strömbrytare torkas av. Handfat, dusch, badkar och toalett rengörs ordentligt, även rören som finns under.

Städning i köket

I köket torkas alla fria ytor av. Även diskmaskinen torkas på utsidan och runt kanterna. Finns det en mikrovågsugn rengörs den både invändigt och utvändigt. Spis, fläkt, kyl och frys rengörs på utsidan. Diskbänken rengörs. Köksluckorna blir rengjorda och även sparksockeln rengörs. Sopskåpet torkas av invändigt också. Stolar och bord, lampor, strömbrytare och element torkas av.

bäst för städning & städfirma

Städning i hela hemmet

Förutom det som är specifikt för badrum och kök finns det en del saker som gäller för hela hemmet. Till exempel dammas det hos en städfirma som gör städning i stockholm, genom att fria ytor, lampor och hemelektronik torkas av. Även strömbrytare, lister och dörrar torkas av och finns det fläckar tas de bort. De speglar som finns putsas. Finns det växter tas vissna blad bort och vid behov dammtorkas även växterna. Stoppade möbler dammsugs. Sopor tas ut och alla golv dammsugs och moppas.

Önskar du mer städning?

Vill du få mer städat? Kanske vill du till exempel att kylskåpet rengörs invändigt eller att vissa skåp torkas av även inuti? Kanske vill du ha hjälp med fönstertvätt då och då? De flesta städfirmor är bara glada om du säger till så de kan anpassa städningen efter dina önskemål. Blir städningen som du önskar är det ju en större chans att du som kund blir nöjd, vilket är deras mål.

Fler tjänster

I samband med städningen kan det även finnas möjlighet att välja till fler tjänster. Ett exempel är hjälp med att tvätta, hänga och stryka kläder. Hjälp med tvätten blev en del av RUT-avdraget 1 januari 2021, och efter det har det blivit allt fler städfirmor som erbjuder att det görs i samband med en vanlig hemstädning. På det sättet kan du befrias från ännu mer av hushållsarbetet och få mer tid och kraft över till annat som du tycker känns viktigare.