Ser ditt badrum slitet och tråkigt ut? Skulle du vilja ha en uppfräschning, men utan att lägga ut för mycket pengar? Det är faktiskt fullt möjligt att göra det. Många ändringar kan göras enkelt, utan att anlita målare eller hantverkare, men enkast är att anlita snabba badrumsrenoveringar stockholm. Nedan får du fem tips på hur du förvandlar ditt badrum!

Måla om väggar och tak
Om ditt badrum har sett bättre dagar var det antagligen ett tag sedan det sist blev ommålat. En bra start är därför att måla om väggarna och taket. Det ger en omedelbar uppfräschning som märks mer än man kan tro.

Ofta kan man måla om badrummet själv. Det finns särskilda färger som ska användas i våtrum. När du besöker en måleributik är det bara att fråga personalen och be om hjälp. De brukar vara glada för att berätta hur du ska använda produkten på rätt sätt.

Byt ut inredningen
Hur mycket av inredningen som bör bytas ut beror på vilket skick den har. Kanske är badrumsskåpen helt ok? Då behöver du givetvis inte byta ut dem. Det kan räcka med att byta ut hyllor eller annat som ser trist och föråldrat ut.

Ett tips är att köpa särskild inredning enligt stil. Ska badrummet vara stilrent, elegant eller likna ett spa? Det kan bara du avgöra. Välj gärna inredning som fungerar ihop med vad du redan har och inte vill byta ut. Då får du en fin balans och harmoni i badrummet.

Pigga upp badrummet med rätt accessoarer
Att renovera badrum behöver inte enbart betyda måleri- eller VVS-arbeten. Om du bara behöver en mindre renovering kan nya badrumsaccessoarer göra mycket. Välj gärna matchande toaborste och toapappershållare.

Ett snyggt set till tvålen och tandborsten är också viktigt. Tänk även på inredningen i övrigt, exempelvis mattor. En kan du ha runt toalettstolen och en annan vid handfatet om det finns plats.

Lägg till dekor
Marmor i badrumUtöver accessoarer kan du även skaffa dekorationsföremål. Ett populärt val är doftljus som gärna får vara ekologiska. Mysbelysning är viktigt oavsett vilken stil du satsar på.

Ett annat tips är att köpa en badkarshylla. Det finns många snygga modeller i bambu, trä och metall. Den kan du sedan dekorera med badsvampar, en fotsten, en ihoprullad ansiktshandduk eller badprodukter. Hyllorna i trä och bambu har ofta en särskild plats för mobilen eller ett vinglas, vilket gör dem till riktigt snygga och mysiga val.

Tänk exotiskt
Studier visar att levande växter i hemmet får oss att må bättre. Inte bara för att de har positiva effekter på luften som vi andas in, utan för att de gör oss lugnare. Varför inte välja en stor, härlig växt att ställa in i badrummet? Du har givetvis fria tyglar att välja, men visst kan ett litet palmträd, ett clementinträd eller en dracaena vara riktigt snyggt?